torstai 17. marraskuuta 2016

Poni-Ilolan Ariel eli Tirppis+ Tirppiksen eka voitto Mikkelissä

Moikka moi!

Nyt olisi luvassa lisää isompia esittelyitä poneista. Edellisessä esittelyssä esittelin teille Ossin, mutta tänään kirjoitan teille Tirppiksestä. Yritän saada jossain vaiheessa tehtyä kaikista meidän poneista isommat esittelyt. :)  No mutta eiköhän mennä asiaan.





Perustiedot:

Nimi: Poni-Ilolan Ariel "Tirppis"
Sukupuoli: Tamma
Rotu: Shetlanninponi 
Syntymäpäivä ja maa: 12.5.2013 Suomi
Väri: Kulomusta
Kasvattaja: Mervi ja Jari Honkonen
Omistaja: Henna Honkonen (Henna on siskoni.)
Isä: Celex SWE 62 SH
Emä: Bouncing Betty (Tirppis on siis meidän Miinan varsa)




Tirppis on siis ollut meillä koko ikänsä, sillä Miina on sen emä. Tirppis on nyt kolmevuotias. Tirppis aloitti kisaamisensa tänä vuonna, josta onkin erillinen postaus. Mutta Tirppiksen ensimmäinen startti oli Seinäjoella 21.8.2016, jolloin se sijoittui kakkoseksi. Statistiikka 4 starttia, 1 ykkönen, 1 kakkonen ja kaksi muuta sijaa. Rahaa kertynyt 150€. Tirppis starttaa minun kanssa seuraavan kerran nyt sunnuntaina Killerin poniraveissa, jossa kilpailee myös meidän poneista Ossi ja Pippa.



Tirppis voittoloimi päällä :)

Nyt sitten postauksen kohokohta! Tirppis voitti ensimmäisen kerran viime sunnuntaina 13.11.2016 Mikkelissä. Tirppis lähti siellä paalulta. Tirppis lähti tosi hyvin matkaan. Lähdössä matkaa oli tällä kertaa yksi kierros. Kun päästiin etusuoralta tallikaarteeseen Tirppis johti jo jotain 20 metriä, mutta Tirppis yritti kääntyä takaisin varikolle. Siinä sitten jouduin käskemään hieman enemmän. Ja siinä samalla Tirppis hapuili kerran. Sitten kun päästiin takasuoralle Tirppis lähti kulkemaan kovempaa ja repi rakoa muihin. Mutta takaakin tultiin kovaa. Tirppis juoksi koko loppumatkan hienosti maaliin saakka. Muihin loppusuoralla oli rakoa n.20 metriä. Tirppis voitti siis ylivoimaisesti. <3

Voittokuva (laatu aika huono)

Sitten seuraavaksi ajamisesta Tirppiksen kanssa. Tirppistä on aina niin mukava lähteä ajamaan. Se on aina niin innoissaan lähdössä lenkille. Mutta kyllä Tirppiksestä tempperamenttiä löytyy, kuin myös itsepäisyyttä. Takapäätä kannatta varoa! ;) Tirppis on todella rauhallinen ajaa, eikä se koskaan ole keksinyt mitään ihmeellisempiä temppuja lenkeillä, mutta... Olisiko ollut syyslomalla, kun lähdettiin kaverini kanssa ajamaan Tirppistä ja siskoni Elena lähti mukaan Kassulla. Alku lenkki menikin ihan normaalisti, mutta kun me päästiin harjoitusradalle (missä ajelemme tosi usein) puolessa välissä takasuoraa Tirppis säikähtää jotain ja tekee äkkijarrutuksen. Voitte jo arvata mitä siinä sitten kävi! Tirppis menee täyttä päätä ojaan, eikä siinä vielä kaikki. Kun oltiin sitten siellä ojassa Tirppis päättääkin lähteä yrittämään juoksemista ojassa, mutta ojassapa olikin puolikas kumpparin varrellinen mutaa (tai jotain muuta mönjää). Loppupeleissä saatiin se sitten rauhoittumaan. Me oltiin siinä tilanteessa vielä vähän paniikissa kaverini kanssa ja siinä sitten mietittiin mitähän nyt tehdään. Sitten porukan viisain sillä hetkellä pikkusiskoni Elena huutaa meille, että "Kannataisiko teidän irrottaa noi kärryt, kun teil on viel pikalukotkin!" Siispä me irroitimme sitten kärryt ja kaverini veti kärryt ojasta ja minä talutin ponin sieltä pois. Kun päästiin "kuivalle maalle" kiinnitimme kärryt takaisin ja lähdimme kotia kohti. Kumminkaan kenellekkään ei sattunut mitään ei meille eikä ponille. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin.


Tässä vielä kuva, kun Tirppis sai ekat kenkät ja niitä sitten käytiin kokeilemassa.


Mutta tässä oli tämä postaus. Pituutta taisi tähän tulla normaalia enemmän, mutta se ei haittaa. Kertokaahan mitä piditte ja kommentoikaa alle postausideoita, minkälaisia te haluaisitte. :)

Nähdään seuraavan postauksen parissa! Hei Hei! -Riina

4 kommenttia:

  1. Tosi hyvin kirjoitettu postaus, lisää tälläisiä! Teksti oli hyvin kirjoitettua sekä selkeää, ja sitä oli tarpeeksi paljon. Myös kuvat olivat kivoja! :)

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus, tykkäsin! Liitynkin lukemaan sun blogia :)

    liinaus.blogspot.com6

    VastaaPoista